Witamina K2 MK-7 (30 porcji)

Suplement diety F-VIT K2 MK-7 zawiera naturalnego pochodzenia witaminę K2 MK-7 oraz inulinę (z korzenia cykorii) w formie proszku.
Witamina K2 MK-7 (30 porcji)
Suplement diety F-VIT K2 MK-7 zawiera naturalnego pochodzenia witaminę K2 MK-7 oraz inulinę (z korzenia cykorii) w formie proszku. Witamina K Witamina K pomaga w utrzymaniu zdrowych kości i przyczynia się do prawidłowego krzepnięcia krwi. Inulina wspomaga wchłanianie wapnia. Suplement diety F-VIT K2 MK-7 charakteryzuje się bardzo wysoką przyswajalnością.
Do produkcji witaminy K2 MK-7 użyto wyłącznie składniki roślinne (geranium) bez dodatku soi. Proces produkcyjny został opatentowany oraz otrzymał zatwierdzenie EFSA. Suplement diety F-VIT K2 MK-7 nie zawiera substancji wypełniających, konserwantów, barwników, słodzików.
FORMEDS Sp. z o. o.
Firma FORMEDS Sp. z o. o. specjalizuje się w produkcji suplementów diety w czystej formie proszku bez dodatku konserwantów, barwników i słodzików. Oferuje naturalne, skuteczne oraz bezpieczne wyroby. Cały proces produkcji zgodny jest z procedurami systemu HACCP , a wytwarzanie odbywa się na nowoczesnych liniach produkcyjnych gwarantujących najwyższy standard. Składnikami suplementów diety są surowce o najwyższej jakości pozyskiwane od renomowanych, europejskich dostawców.
Suplement diety
Składniki: inulina (korzeń cykorii), witamina K2 (menachinon MK-7).
Porcja dzienna 2 g zawiera (referencyjna wartość spożycia %):
- Witamina K2 MK-7 - 100 µg (133 %),
- Inulina- 2 000 mg.
Sugerowane dzienne spożycie: Należy wsypać 1 porcję (1 miarka) do naczynia a następnie dodać 200 ml wody lub innego napoju i wymieszać. Spożyć 1 raz dziennie w trakcie posiłku.
Zawartość netto: 60 g. Ilość porcji w opakowaniu: 30.
Przechowywanie: Chronić przed światłem, przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym miejscu niedostępnym dla małych dzieci.
Ostrzeżenie: Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia w ciągu dnia. Produkt nie może być stosowany przez kobiety w ciąży i karmiące. Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.
