Cynk jest jednym z najważniejszych mikroelementów, niezbędnych do wspomagania prawidłowego funkcjonowania organizmu.
F-ZINC
Cynk jest jednym z najważniejszych mikroelementów, niezbędnych do wspomagania prawidłowego funkcjonowania organizmu. Wpływa na prawidłowe widzenie, pomaga w utrzymaniu zdrowych kości oraz utrzymaniu prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego. Cynk wykazuje właściwości antyoksydacyjne, czyli wpływa na ochronę komórek przed stresem oksydacyjnym. Ponadto pomaga zachować zdrową skórę.
F-Zinc produkowany jest z surowców niemodyfikowanych genetycznie (nie GMO). Suplement diety F-Zinc nie zawiera substancji wypełniających, konserwantów, barwników, słodzików.
FORMEDS Sp. z o. o.
Firma FORMEDS Sp. z o. o. specjalizuje się w produkcji suplementów diety w czystej formie proszku bez dodatku konserwantów, barwników i słodzików. Oferuje naturalne, skuteczne oraz bezpieczne wyroby. Cały proces produkcji zgodny jest z procedurami systemu HACCP , a wytwarzanie odbywa się na nowoczesnych liniach produkcyjnych gwarantujących najwyższy standard. Składnikami suplementów diety są surowce o najwyższej jakości pozyskiwane od renomowanych, europejskich dostawców.
Suplement diety
Składniki: inulina (korzeń cykorii), cynk (cytrynian cynku).
Porcja dzienna 0,8 g zawiera:
- Cytrynian cynku- 48 mg,
- w tym: cynk- 15 mg (150 %),
- Inulina- 752 mg.
Sugerowane dzienne spożycie: Wsypać 1 porcję (1 płaska miarka) do suchego naczynia i dodać 200 ml wody lub innego napoju, wymieszać.
Uwaga- należy zachować kolejność przygotowania, aby dokładnie rozpuścić proszek. Spożyć 1 raz dziennie w trakcie posiłku. Przed spożyciem energicznie wstrząsnąć pojemnik.
Zawartość netto: 48 g. Ilość porcji w opakowaniu: 60
Przechowywanie: Chronić przed światłem, przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym miejscu niedostępnym dla małych dzieci.
Ostrzeżenie: Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia w ciągu dnia. Produkt nie może być stosowany przez kobiety w ciąży i karmiące. Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.