Pierwotne odżywianie - Ron Schmid

Pierwotne odżywianie - Ron Schmid

BK09
Obecnie brak na stanie
59,00 zł
rating Przeczytaj recenzje
Średnia ocena: 8/10 Liczba ocen: 1

Wrodzone mechanizmy ludzkiego ciała odpowiadające za odporność i regenerację, wykraczają daleko poza gojenie się ran czy zrastanie złamanych kości lub dochodzenie do siebie po przeziębieniu i grypie.

 

Wrodzone mechanizmy ludzkiego ciała odpowiadające za odporność i regenerację, wykraczają daleko poza gojenie się ran czy zrastanie złamanych kości lub dochodzenie do siebie po przeziębieniu i grypie. Otrzymawszy pożywienie, na którym rozwijaliśmy się w toku ewolucji, a które dobrze znali nasi przodkowie, nasz organizm może naturalnie zapobiegać i przezwyciężać szereg patogennych warunków oraz przewlekłych chorób, od alergii, egzem i artretyzmu po próchnicę i zawał serca, a nawet nowotwory.

 

Ten swoisty przewodnik bardzo różni się od innych, na jakie mogłeś natrafić, ponieważ został oparty na biologicznych prawach odkrytych nie przez współczesnych naukowców, lecz rdzenne plemiona z całego świata. Dr Schmid jasno tłumaczy, dlaczego zrozumienie i wprowadzenie pradawnych zasad odżywiania przedstawionych w zarysie przez Dr. Westona A. Price’a podczas jego podróży po całym świecie jest kluczowe dla pokonania wielu dzisiejszych problemów zdrowotnych.

 

Mądrość rdzennych społeczności polegająca na zrozumieniu praw przyrody i życiu w zgodzie z nimi jest skarbem, którego ludzkość nie może zatracić, jeżeli pragnie kiedykolwiek odzyskać utraconą siłę i odporność na choroby.

 

Książka odpowiada na następujące pytania:

– Czym jest odżywianie o wysokiej gęstości odżywczej i czy tego typu pokarmy możemy odnaleźć również współcześnie;

– Jakie są zalety surowego i gotowanego pożywienia;

– Co odkrył Weston Price podczas swoich wędrówek po świecie i wizyt u przedstawicieli społeczności tradycyjnych;

– Jak odżywiają się potomkowie ludów żyjących na odizolowanych terenach;

– Jakie są korzyści stosowania postu;

– Czym powinna się odżywiać kobieta w ciąży;

– Dlaczego współczesny, przetworzony nabiał zaostrza objawy artretyzmu i nasila osteoporozę;

– Na czym polega pasteryzacja i homogenizacja mleka;

– Jak wygląda konwencjonalna produkcja mięsa i jaka jest możliwa alternatywa;

– Jakie są wyjątkowe właściwości owoców morza;

– Jakie metody są stosowane przy produkcji olejów;

– Jakie są różnice pomiędzy rolnictwem ekologicznym i konwencjonalnym;

– Jak się odżywiać i co stosować w przypadku chorób serca, kośćca, problemów trawiennych, nowotworów;

– Jak interpretować wyniki badań krwi i moczu.

Nowy
Pierwotne odżywianie
rating 8
2021-11-17
Iza Gronowska
Świetna książka

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Produkt dodany do listy życzeń
Product added to compare.