Kurkuma nazywana jest również szafranem indyjskim. Z rośliny tej uzyskuje się przyprawę i żółty barwnik zwany kurkuminą.
Kurkuma
łac. Curcumae longae
Kurkuma nazywana jest również szafranem indyjskim. Z rośliny tej uzyskuje się przyprawę i żółty barwnik zwany kurkuminą. Suszone kłącza kurkumy mają przyjemny aromat oraz korzenny lekko gorzki smak. Kurkumina wykazuje silne antyoksydacyjne właściwości porównywalne do witaminy C i E, hamuje peroksydację lipidów oraz oksydacyjne uszkodzenia tkanek.
Natvita
NAT Sp. z o.o. jest firmą skoncentrowaną na produkcji wysokiej jakości żywności oraz naturalnych suplementów diety pod marką NatVita. Produkty NatVita pochodzą z upraw ekologicznych oraz konwencjonalnych z całego świata. Oferowane produkty oznaczone są certyfikatem BIO spełniają najwyższe normy jakości wynikające z naturalnego pochodzenia.
Składniki: 100 % Bio kurkuma (Curcuma longa) korzeń mielony
Masa netto: 100 g
Przechowywanie: Produkt przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym miejscu, w sposób niedostępny dla małych dzieci.