- Nowy
Buforowana witamina C firmy Swanson jest łatwiejsza dla żołądka niż tradycyjne suplementy kwasu askorbinowego.
Buffered vitamin C (Buforowana witamina C) 500mg
Buforowana witamina C jest formą witaminy C, która jest łagodniejsza dla żołądka w porównaniu z tradycyjnymi suplementami kwasu askorbinowego. Produkt pomaga regulować kwasowość suplementu i ułatwia trawienie osobom o wrażliwym żołądku. Witamina C jest niezbędną witaminą, która odgrywa kluczową rolę w wielu funkcjach organizmu, w tym wspieraniu zdrowego układu odpornościowego, promowaniu produkcji kolagenu dla zdrowej skóry i zwiększaniu wchłaniania żelaza. Uważa się, że buforowana witamina C zapewnia wszystkie korzyści witaminy C, nie powodując dyskomfortu żołądkowo-jelitowego.
Swanson ®
Firma Swanson Health Products to amerykański producent i dystrybutor suplementów diety. Istnieje na rynku od 1969 r. Produkty firmy Swanson spełniają wszelkie normy jakości i wytwarzane są według Dobrej Praktyki Wytwarzania (GMP). Swanson Health Products dokłada wszelkich starań, by utrzymać jak najwyższą jakość swoich produktów.
Suplement diety
Składniki: Witamina C (L-askorbinian wapnia), substancja wypełniająca: mikrokrystaliczna celuloza, stabilizator: poliwinylopirolidon, sól sodowa karboksymetylocelulozy, wodna otoczka tabletki, substancja wiążąca: kwasy tłuszczowe, substancja przeciwzbrylająca: sole magnezowe kwasów tłuszczowych.
1 tabletka zawiera:
500 mg - Witamina C (askorbinian wapnia)
56 mg - Wapno (askorbinian wapnia)
Zawartość w zalecanej porcji dziennej (3 tabletki):
1500 mg - Witamina C (askorbinian wapnia)
112 mg - Wapno (askorbinian wapnia)
Sugerowane dzienne spożycie: 1 tabletka 1-3 razy na dzień podczas posiłku.
Zawartość netto: 250 tabletek
Przechowywanie: Chronić przed światłem, przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym miejscu niedostępnym dla małych dzieci.
Ostrzeżenie: Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia w ciągu dnia. Produkt nie może być stosowany przez kobiety w ciąży i karmiące. Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.